18. ročník Mezinárodního folklorního festivalu Písek 2012 = Vystoupení ČTYŘLÍSTKU

Napsal KrálikOpičák, 28.6.2012

altDovolujeme si Vás pozvat dne 25.-26.8.2012 do Písku. Budeme vystupovat na :

18. ročník Mezinárodního folklorního festivalu Písek 2012

Tak kdo pojede s námi??? 🙂

INFO ZDE A NEBO V ČLÁNKU

18. ročník Mezinárodního folklorního festivalu Písek 2012

Již po osmnácté pozval jihočeský folklorní soubor Písečan zahraniční i české a moravské soubory do Písku. Přijede Vnitřní Mongolsko, Sardinie nebo Slovensko.

 

Jihočeské město Písek se chlubí jedním primem – přes řeku se zde klene nejstarší dochovaný most v České republice. Pyšnit se Písek může také Mezinárodním folklorním festivalem, který zde probíhá každý rok a v jehož rámci projde každé léto po starém kamenném mostě celý svět. I letos v srpnu zavítají do jižních Čech mnohé zahraniční folklorní soubory, i letos se zde představí soubory z celého Česka. Mezi nimi bude mít své místo i Písečan, domácí soubor, který celý festival již po osmnácté pořádá. Letos očekávají organizátoři až 6 tisíc diváků, kteří se na festival dostanou opět zcela zdarma.

 

Velkým a skutečně exotickým tahounem letošního Mezinárodního folklorního festivalu v Písku bude folklorní soubor z Číny, konkrétně z autonomní oblasti Vnitřní Mongolsko. V jižních Čechách ho v rámci festivalových dní, tedy od středy 22. srpna až do neděle 26. srpna, uvítá Folklorní soubor Písečan o. s., tradiční pořadatel festivalu. Číňané zavítali na jih Čech již několikrát, a protože slovo dalo slovo, vyjel i Písečan loni v říjnu na zatím nejvzdálenější zahraniční cestu – do čínské Šanghaje.

Během letošního léta se písecký soubor chystá opět cestovat. Ještě před začátkem srpnového festivalu bude hrát a tancovat na italském ostrově Sardinie. Zpátky si s sebou z jihu Evropy přiveze místní soubor, který pak vystoupí nejen v Písku, ale také na dalších místech, kde festival každým rokem probíhá. Návštěvníci zámku Orlík, hradu Zvíkov, ale také zámku v Blatné nebo Lázní Vráž se mohou těšit na vystoupení zahraničních souborů, která jim zpestří běžnou prohlídku. „Letos se nejvíc těším právě na sardinský folklorní soubor, který u nás ještě nebyl,“ říká Miroslav Černý, tanečník Písečanu a zároveň jeden z ředitelů festivalu. „Zahraniční soubory jsou pro diváky velkým tahákem, zároveň ale mají rádi i vystupující z Čech, Moravy, Slezska i Slovenska. Mohou si s nimi společně zanotovat,“ dodává Míra Černý s tím, že právě slovenský soubor letos doplní řadu zahraničních souborů.

Kromě Písečanu, který na festivale představí nové rekonstruované kroje z oblasti Prácheňska, vystoupí na Mezinárodním folklorním festivale například soubory z Nového Strašecí, Kyjova, Prahy nebo Chrudimi. Poslední tři jmenovaní vyšlou na pódia i svá dětská seskupení. Představí se i Písečánek a Malý Plzeňáček.

Mezinárodního folklorního festivalu Písek 2012 se letos v srpnu zúčastní až 350 účinkujících doslova z celého světa. Kromě souborů z Číny, Itálie a Slovenska přijedou i domácí soubory z Čech a Moravy. Na vlastní realizaci festivalu se podílí celý Folklorní soubor Písečan o. s., díky němuž se folklorním souborům i festivalovým návštěvníkům v Písku vždy velmi líbí. Vstup na celý festival je zdarma.

 

alt
alt
 
alt

 
alt
 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *