Kladno – ski resort, kde se blbne kvalitně!

Napsal KrálikOpičák, 27.2.2013

O tom, že Kladno není jenom město oceli a hokeje vás přesvědčí kladenská freeski kredenc crew! Provedeme vás naším domácím ski resortem, kde sněží průměrně 5x do roka a zima trvá 2-3 týdny!

Kladenská Kredenc Crew strávila v Kladně celou hlavní sezónu, tedy 22.-24.února. Pojďme se s nimi podívat do všech kladenských lyžařských středisek.

Nejlepší kladenský freeskier a vítěz freeski závodu na Monínci Dušan Balla dokonce odložil výlet do Tyrolska, protože jak sám tvrdí: „To nejlepší poježdění je na Kladně!“.

 

 

Kladno – Podprůhon

V pátek večer jsme vyrazili do menšího lyžařského areálu Kladno-Podrůhon, které je známé hlavně svými legendárními schody a jeho velkou výhodou je celoroční provoz, čímž se může rovnat alpským ledovcům!

Když jsme se obouvali do lyžáků, městská policie kolem nás kroužila, jako bychom tam kradli železo. Ski areál byl zavřený, ale podařilo se nám protáhnout dírou v plotě. Areál nebyl upravený, nájezd na rail jsme si museli šejpnout sami.

Náskok – 1.šikana – 2.šikana – dojezd na skládce. Chvíli nás pozoroval náhodný kolemjdoucí a nabízel Dušanovi kilo, když přejede 2.šikanu a 5m za ní. Škoda, že nevydržel koukat déle, protože Dušan se za 2.šikanu dostal a pak měl co dělat, aby seskočil dřív, než se rozseká o stromy u skládky.

 

 

Kladno – Švermov

V sobotu odpoledne jsme se zástupcem kladenských lachtanů Tarzanem krátce navštívili další lyžařské středisko Kladno-Švermov, které se jako jediné na Kladně může pochlubit snowparkem s umělým zasněžováním. Šánpark se nachází ve spodní části zahrady vedle kompostu, ale pokud je dostatek přírodního sněhu, je možné jej rozšířit až na vedlejší pole!

Hlavním shaperem Šánparku je samotný Dušan Balla, který usiluje o dotaci z evropských fondů na výstavbu sedačkové lanovky. V současné době je totiž areál bez vleku.

 

Kladno – Trilobit park

V sobotu večer se naše Kredenc Crew sešla v Trilobit parku (menší středisko v Rabasovce). Dorazil i profi fotograf Prouzič a proběhla krátká noční photoshooting session. Dušan zabíjel, dokonce si z railu střihnul pěknou 270 ven, já jsem jako vždycky spíš krosil schody…

Trilobit park uspokojí i nejnáročnější lyžaře, kromě nejrůznějších railů zde najdete i pár pěkných míst pro freeride s pěknými dropy.

 

 

Kladno – Sítná

Poslední zimní den jsme vyrazili na Sítnou. Sítná je asi největší kladenské freeski/freeride středisko a také zde bývá nejvíce návštěvníků. Kromě náročných překážek a prudkých svahů zde najdete i několik koutků pro děti.

Dušan, Péťa, James a Simon zbourali několik sněhuláků a iglú, aby z nich mohli vytvořit monstrózní wallride. Styl musel jít stranou, nebyla rychlost na nájezd, takže krátké hůlky vystřídaly hůlky na běžky. Dušan s Jamesem dávali jednu jízdu za druhou a předváděli triky jako Tanner Hall za mlada.

 

Měli jsme v plánu projet ještě další kladenská střediska, ale v neděli už začínal sníh tát a nepřestával ani večer, takže nám bylo jasné, že zima na Kladně už pomalu končí…

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *