Voda 2013 UPŘESNĚNÍ, PLÁN, DOPRAVA, PLATBY.

Napsal KrálikOpičák, 5.4.2013

Drazí přátelé.

Jako každý rok i letos vyrážíme na vodu. Kdo ještě na žádnou vodu nejede a chce jet, má možnost se spřáhnout s námi a vyrazit.

Vysilující info v článku uvnitř.

UPŘESNĚNÍ. PLÁN. DOPRAVA. PLATBY.

Napíšu to doufám stručně a snad srozumitelně.

Odjezd v sobotu 3.8. ráno z Kladna. Cesta trvá cca 6hodin. Čas odjezdu bude upřesněn.

Sjíždění horního toku proběhne v neděli, jelikož úsek je dlouhý cca 27km a musí se ujet najednou, jelikož se nachází v NP Šumava a je zde zakázáno stanování a dokonce vylézání na břeh, krom pár určených míst.  Musíme dojet až do Nové Pece. Musíme se registrovat. Pokud klesne hladina pod splavnou mez nebudeme moci jet a v tom případě by nedělní splouvání odpadlo a přesunuli bychom se místo toho do Vyššího Brodu.

V pondělí bychom vyrazili z Vyššího Brodu. Čeká nás přibližně 65km do Boršova kde by byl konec. Pokud se nedomluvíme jinak a nepojedeme dál.

Bylo by dobré, aby lidi co chtějí jet s námi na prodloužený víkend, se domluvily mezi sebou a přijeli všichni v jeden den.  Pak nebude problém se zajištěním lodí. Pokud každý přijede jinak, budete si muset lodě sehnat sami, protože to nebude v mých silách. Očekáváme vás ve středu večer nebo čtvrtek ráno v Českém Krumlově. Podrobnosti ještě domluvíme podle počtu zájemců. Prodloužený víkend doporučuji na čt, pá, a so jelikož my co pojedeme celý týden končíme v sobotu, v neděli už nejedeme, tak ať se trochu svezete.

Odjezd domů v neděli 11.8. dopoledne, na Kladno plánujeme dorazit kolem třetí odpoledne.

Lodě si budeme půjčovat od tamějších firem. Cena kolem 150kč/osoba/den loď+pádlo+barel.

Cena kempů na Vltavě je poměrně dražší než jsme zvyklí třeba z Berounky. Počítejme raději s trochou víc a tudíž 100kč/den/osoba.

Cesta tam i zpět bude stát cca 300kč+300kč. Čím víc nás pojede, tím to bude levnější.

A nakonec ještě ta rezervace splouvání horního toku Vltavy stojí cca 500kč. Pokud to zarezervuji tak to musím hned zaplatit, pokud by se nemohlo jezdit tak nám peníze vrátí.

Vyúčtování na konci vody nebo co nejdřív po konci na Kladně.

Kdo chce jet pouze na splutí horního úseku tak mi pošlete zálohu 650kč, celková suma bude 1050kč. Cesta vlakem zpět není započítána.

Kdo chce jet na celý týden pošlete mi zálohu 1000kč, celková suma bude 2850kč. Cesta tam i zpět plus 7 dní v kempech.

Kdo chce přijet pouze na prodloužený víkend čt, pá, so, ne, pošlete mi zálohu 500kč, celková suma bude 1050kč. Cesta zpět je započítána.

 

Peníze mi pošlete do 21. Června. Je to po výplatě tak by každý z vás měl mít. Pokud nemáte a chcete jet tak je tu vždy možnost se domluvit, ale musíte se mi ozvat včas. Posílejte mi je na účet  1012807957/6100. Pozor kdo u mě máte uložený účet u České spořitelny tak ho nepoužívejte, je zrušen.  Jako variabilní symbol použijte telefonní číslo a do textu vepište za koho platíte a jakou verzi jste si vybrali. Např. VS 723394448 text: Libor Melen celý týden záloha 1000kč. Pokud mi to chcete dát osobně, není problém, po domluvě přes email nebo telefonem: libormelen@atlas.cz, 723394448.

______________________________________________________________________________________

Letos jsme se předběžně domluvili že pojedeme spodní tok Berounky. Je to sice volej ale jsou tam celkem pěkná zákoutí a mezi náma kdo z vás tudy jel na lodi.

Každopádně potom nastal malý zvrat v plánování a ozvali se staří zkušení vodáci, že by jeli s náma na vodu ale že se jim chce jet na Vltavu.

Tudíž letošní vodu stanovuji jako Vltava 2013 v termínu 3.-11.srpna 2013.

Vltava.

Plán by byl následující. Vlakem v sobotu ráno by se dojelo do Lenory, což je horní tok (Teplá Vltava). Je tam problém s NP Šumava a denně umožňuje splutí jen pár lodím. A ještě si za to nechají zaplatit. Takhle to bylo loni a letos ještě stanovisko nevydali takže se klidně může stát že nám zůstane horní tok zavřen úplně. Více info se dozvíme v druhé polovině dubna. Budu to sledovat a hodím sem info. Poté co by se dojelo k Lipnu, museli bychom se přesunout na dolní tok. Máme několik možností: vlakem se přesunout do Vyššího brodu s mezizastávkou v Č.Budějovicích, pronajatým autobusem se nechat svézt dolů pod Lipno a nebo si udělat jednodenní pěší výlet kolem Čertových proudů.

Až se dostaneme pod Lipno tzn. do Vyššího Brodu tak už je to klasické splouvání bez dalších obtíží až na počet splouvajícíh lidí. Muselo by se vyrážet opravdu brzo ráno a v dalším kempu být nejpozději do tří, max. čtyř hodin abychom zabrali místa.

Návrat opět vlakem v neděli, s tím že by se v neděli už nikam nejelo. Dojezd domů by byl někdy v odpoledních hodinách.

 

Původní plán počítal s tím že bychom se domluvili a pronajali si autobus, nejspíš od Králikova otce, bohužel ten ho bude ke konci dubna rušit takže je to záležitost vlaková. Pokud by někdo neměl kontakt na jiný bus který by byl ochotný vzít partu vodáků a vlek s loďmi. Vlek na lodě je možné pronajmout, takže není nutné aby ho vlastnil.

Pokud by se jelo vlakem, lodě bychom si půjčili přímo na Vltavě. Pokud bychom sehnali autobus tak vlek bychom si půjčili z Vodáckého Ráje a tudíž i lodě. Mělo by to tu výhodu, že kdo vlastní loď, mohl by si ji na Kladně naložit na vlek a nemusel by platit za půjčení lodi. Pouze za cestu autobusem tam, přes Lipno a zpět.

 

Varinta A.

Vybavení půjčeno na 9 dní(SO,NE,PO,ÚT,ST,ČT,PÁ,SO,NE). Jeli bychom z Kladna autobusem, plus by byl vlek na lodě. Lodě zapůjčeny z Prahy z Vodáckého ráje. Výhodu to má tu, že cesta tam i zpátky je bez přestupů a nástup i výstup si můžeme zřídit kde chceme, s lidma z Vodáckého ráje se dá vždycky super domluvit a transport přes Lipno bychom vyřešili vlastním busem. Zárověň kdo má vlastní loď mohl by si ji na Kladně hodit na vlek a platit pouze cestu. Nevýhoda je v tom že bychom museli platit bus a to celý víkend kvůli překonání Lipna. Ceny půjčovného v Praze a ve Vyšším brodě jsou srovnatelné, na tomhle nic neušetříme. Bohužel nemáme zatím bus takže cenu vám tu nenapíšu.

Varianta B.

Vybavení půjčeno na 7dní (sobota cesta, NE,PO,ÚT,ST,ČT,PÁ,SO, neděle cesta zpět).Vlakem tam, cesta trvá cca 6 hodin. Vybavení zapůjčíme také tam. Cesta zpět opět vlakem, překonání Lipna vlastní osou. Nevýhody: být v příslušnou dobu na příslušném místě v příslušném stavu J. Ceny srovnatelné s Prahou. Překonání Lipna buď busem od společnosti která nám půjčí lodě (cca 3200/bus), pešky zadara ale museli bychom s sebou mít krosny což je vlastně dost pravděpodobné kvůli cestě vlakem, nebo opět vlakem což je dost nahouby (4hod cesta – 180kč/osoba). Cena celkem 374kč cesta tam+309kč cesta zpět+150kč/den/loď+150kč poplatek NP Šumava/osoba+180kč za vlak dolu z Lipna (3200/bus). Cena pro jednotlivce cca 2000kč. Cena pro jednotlivce pokud bychom dali dohromady skupinu alespoň o dvaceti lidech cca 1700kč. A to ještě počítejte něco na kempy.

Varianta C.

Vybodnout se na horní úsek a jet rovnou z Vyššího brodu. Vybavení zapůjčeno na 6 dní (SO,NE,PO,ÚT,ST,ČT,PÁ,SO, neděle cesta zpět). Výhodou je to že nemusíme řešit jak se dostat přes Lipno a netrápí nás jakýsi poplatek za proplutí NP Šumava. Nevýhodou je že si neprojedem ten nejhezčí úsek celé Vltavy. Cena 350kč cesta tam + 309kč cesta zpět + 150kč/den/loď.  Cena pro jednotlivce cca 1560kč. Cena pro jednotlivce pokud by nás jelo alespoň 20 osob cca 1250kč. V ceně nejsou zahrnuty kempy.

Zkusim nějak pořešit kolik by nás vyšel ten bus ale nejsem si jist že najdu někoho kdo by nás tím busem vzal. A když už nás doveze tam tak nás nebude chtít odvézt zpátky J. Taky zkusím dohledat ceny za kempy.

 

KDO MÁ TEDY ZÁJEM AŤ MI CO NEJDŘÍV NAPÍŠE. KDO ZÁJEM NEMÁ TAK AŤ MI NAPÍŠE PROČ NÉ. MOŽNÁ BY SE S TÍM DALO NĚCO UDĚLAT.

DO KONCE DUBNA CHCI MÍT JASNO V TERMÍNU A V ŘECE. A ALESPOŇ VĚDĚT KDO MÁ ZÁJEM A KDO NÉ.

DO KONCE KVĚTNA CHCI MÍT ZÁVAZNÉ PŘIHLÁŠKY SPOLU SE ZÁLOHOU.

VLTAVU JSME JELI NAPOSLEDY PŘED 9-TI LETY. POJĎME JI OPĚT ZKUSIT J. VODĚ ZDAR.

Náčelnik

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *