Třetí Kladno (Kładno)

Napsal KrálikOpičák, 10.9.2015

Když se nás lidé ptali, kam jedeme v létě na dovolenou, říkali jsme že do Kladna. Oni na to: „Aha, vy myslíte druhý Kladno?“ „Ne, to třetí! :)“

Třetí Kladno, tedy vlastně Kładno, je v Polsku. Kładno je asi 4km od moře od vesnice Gaski, kde jsme se na tři noci ubytovali.

Cesta z našeho Kladna byla dlouhá asi 650km a kvůli Elišce jsme si jí rozložili na víc dní. Spali jsme v Liberci u sestřenice a pak kousek za Berlínem ve vesničce Joachimstal, kde je krásné čisté jezero a kemp za rozumnou cenu.

První den v Polsku jsme si udělali krátkou zastávku v Kolobřehu. Asi na hodinu jsme se vyvalili na pláži vedle dětského hřiště. Foukal silný, ale teplý vítr, moře studené a pěkné vlny. Cestou do Gaski, kde jsme byli ubytovaní, nás navigace nahnala do Kładna. Čekali jsme, že to bude díra, ale při průjezdu Kładnem jsme koukali jak telata na vrata! 🙂 Po ubytování v apartmánu jsme se prošli po pláži, vymáchali nohy v moři a vylezli na maják.

IMG_0287

Další den jsme vybalili kola a znovu vyrazili do Kładna. V Kładně je asi 10 baráků a jeden velký statek. To by nebylo celkem nic zajímavýho, kdyby do toho statku nebyla brána jako u vjezdu do poldovky! Něco takového jsme opravdu nečekali 🙂 Brány tam byly dvě, každá z jiné strany. A to bylo vlastně vše, nic zajímavého už na Kładně nebylo, snad jen to, že sousedilo s vesnicí Smíchov (Smiechow).

IMG_0341

Po zastávce v Kładně jsme podél pobřeží dojeli až do Ustronie Morskie a pak zpět do Gaski. Další den jsme se vydali na druhou stranu do Mielna, kde jsme se dokonce vykoupali v moři. Voda měla podle informační cedule příjemných 7 stupňů 🙂

V Kładně jsme se zastavili ještě cestou domů, abychom se vyfotili u cedule. Následovala zastávka v Kolobřehu a hurá domů.

Škoda, že Kładno není trochu blíž. Bylo tam příjemně, ani vedro ani zima, slunečno, příjemný vítr, poměrně příznivé ceny… Dokonce i cyklostezky tam měli, i když na silniční kolo by to rozhodně nebylo.

 

Další Kladno je hora kousek od Sarajeva. Kdy vyrazíme? 🙂

 

Jeden komentář:

  1. Drobek napsal:

    Pěkná dovča:-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *